Skip to content

UR Browser, browserul romanesc personalizabil

UR Browser, primul browser creat de programatori romani, s-a lansat saptamana aceasta la Paris.

UR Browser este primul navigator web care se ambitioneaza sa depaseasca Google Chrome pe piata de browsere. Greu de crezut, avand in vedere cat de popular este Google Chrome, mai ales in randul romanilor. Insa compania franco-romana Adaptivebee este foarte increzatoare in UR Browser, dorind ca acesta sa fie un browser web rapid, sigur si personalizabil.

Momentan in versiune beta, browserul este creat pe codul sursa Chromium. Odata instalat, UR Browser importa toate setarile din vechiul navigator, inclusiv istoricul de navigare si linkurile favorite. Practic nu trebuie ca userul sa se adapteze la un mediu complet diferit, deoarece toate setarile sale anterioare sunt preluate si imbunatatite intr-un mod prietenos si usor de utilizat.

In versiunea sa stabila, estimata pentru luna septembrie, utilizatorul va avea acces si la notificarile de pe mobil direct din pagina de start, iar in versiunea beta deja exista acces la conversatiile din Messenger sau Whatsapp.

UR Browser homescreen

Startup-ul nu are decat 4 luni de la infiintare, insa feedbackul primit pana acum a fost unul foarte incurajator pentru tinerii romani care si-au botezat sediul „Stupul” Adaptivebee. Si nu este de mirare, avand in vedere serviciile pe care le ofera UR Browser in plus fata de Google Chrome.

In primul rand, datorita unui recent parteneriat cu Bing, UR Browser are propriul sau motor de cautare inclus in pagina de start.

Dar utilizatorii de obicei nu sunt preocupati de rezultatele de cautare si sunt incantati in special de:

1. Functia de personalizare

UR Browser Customization

Nu doar culorile navigatorului pot fi personalizate, ci si fundalul paginii de start. Toate imaginile sunt de calitate HD, combinatiile de culori sunt foarte atragatoare, si in mod surprinzator, chiar si pictograma scurtaturii navigatorului  poate fi schimbata. Utilizatorul isi poate crea in acest mod propriul sau navigator web.

2. Optiunea de a descarca media de oriunde

UR Browser Downloader

Navigatorul detecteaza in mod automat cand exista media pe pagina. UR Browser „simte” cand exista fisiere video sau audio incarcate in fundal si ofera utilizatorului optiunea de a le descarca pentru uz strict personal.

3. Colectia de jocuri gratuite

UR Browser Games

Exista mii de jocuri gratuite in colectia UR Browser, de multe tipuri, create pe gustul copiilor insa si pe gustul celor mari.

4. Pagina de start cu efecte parallax

UR Browser Parallax

Aceasta este cea mai impresionanta functie datorita efectului wow pe care il declanseaza de fiecare data in randul utilizatorilor noi. Practic pagina de start devine un adevarat spatiu virtual si interactiv, cu teme SF sau animalute pufoase, in functie de gusturile fiecaruia.

Adaptivebee se asteapta ca in urmatorul an sa cumuleze intre 5 si 10 milioane de utilizatori pentru versiunea stabila, iar in urmatorii 5 ani scopul principal este sa ajunga in top 5 la nivel global.

UR Browser este disponibil pe urmatoarele sisteme de operare:

UR Browser pentru Windows (Gratuit)

UR Browser pentru Mac (Gratuit)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.