by

The Giver / Darul lui Jonas

In seara asta am fost iar la film, la „Darul lui Jonas”, tot la Grand Cinema Digiplex Baneasa (devine un obicei sa tot revin aici).

Vazusem trailerul mai demult si mi se parea interesant, mai ales ca are un scor bunicel pe IMDb – 6.8 si a fost regizat de Phillip Noyce (Salt, The Bone Collector), dar cred ca mi-am setat asteptarile un pic prea sus.

darul lui jonas
The Giver / Darul lui Jonas

The Giver / Darul lui Jonas este realizat dupa cartea cu acelasi nume a lui Lois Lowry si descrie o lume utopica similara cu cea din Divergent sau, daca va mai aduceti aminte, cea din Equilibrium (cu Christian Bale): fara sentimente, fara intimitate, cu mult comportament controlat sau indus prin tratament injectabil, etc. Din punctul acesta de vedere, Equilibrium mi-a placut mult mai mult, mi s-a parut mai intens, mai credibil, mai putin pueril.

Equilibrium (cu Christian Bale)
Equilibrium (cu Christian Bale)

Darul lui Jonas ca un ambalaj de Craciun, mai stralucitor la exterior decat ce e la interior, cu tot soiul de nume cunoscute: Jeff Bridges, Katie Holmes, Taylor Swift, Alexander Skarsgard si Meryl Streep. Probabil menite sa atraga multitudinea de adolescente de care m-am impiedicat prin sala de cinema.

Dezamagitor. The Giver / Darul lui Jonas primeste de la mine urmatoarele note:

Cinematografie: 5 din 10 (efectele din scena cu sania improvizata sunt de toata jena, dar colajul cu tot soiul de imagini emotionale era facut destul de OK)

Actorie: 6 din 10 (pustiul din rolul principal a fost cat de cat OK, dar jur ca nu o inghit deloc pe Katie Holmes la capitolul actorie)

Poveste: 3 din 10 (povestea nu e credibila, sunt prea multe intrebari la care nu exista raspuns sau lucruri care pur si simplu sfideaza legile fizicii – Boundary of Memory WTF?!?)

Scor final: 4.66

Pe scurt, nu merita vazut la cinema. Mai bine incercam Captiv. L-a vazut cineva?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.