by

Cum poti sa fii productiv intr-un open space – neutralizarea zgomotelor de fundal

Pana acum 3 ani nu imi pusesem vreodata problema despre cum sa fii productiv intr-un open space. Lucrasem doar in departamente unde grupuri mici aveau cate un birou. Nu primeam cu bratele deschise ideea de open space.

Open Space – de bine sau de rau?

Imi aduc aminte cand, intr-o zi, ne-au adunat cei din management pe toti in sala de sedinte si ne-au povestit ca au gasit un spatiu nou in care sa ne mutam, un spatiu in care sa putem sa avem loc cu totii, caci grupul se marise considerabil iar sediul de la Piata Universitatii devenise sufocant. Ne calcam pe bataturi la propriu.
Nu, nu eram happy deloc, in mod surprinzator, caci stiam ca open space-ul inseamna mult zgomot, zero intimitate, si ca ma voi adapta cu greu. Asa s-a si intamplat, de fapt, a trebuit sa treaca ceva vreme pana sa pot sa ma concentrez 100% pe ce am de facut, iar in mod natural, m-am obisnuit singura. Si a mers. Vreo 2 ani. Productiv intr-un open space? Oare e posibil?
productiv intr-un open space
Acum s-a marit iar grupul, suntem mai multi ca niciodata, insa de ceva vreme nu mai reusesc sa ma izolez de zgomotul din jur doar prin vointa sau o pereche de casti care sa acopere urechile. Oricum le tineam fara sunet, ca si muzica ma deranjeaza, nu pot sa ma concentrez pe muzica, ma doare capul. Chiar si asa, nici macar castile de pe urechi nu ma mai scapa de zgomot. Asa ca m-am intrebat: „Cum poti sa fii productiv intr-un open space?”
Si am dat un search pe Google si am gasit ca prin neutralizarea zgomotelor de fundal voi reusi sa ignor ce e prin jur si sa ma concentrez pe ce am de facut.

Noisli – neutralizarea zgomotului de fundal cu … alt zgomot

Asa ca de azi s-a terminat, azi am gasit site-ul asta: http://www.noisli.com/
Acum pot sa neutralizez zgomotele din fundal cu sunete mai placute, care nu imi distrag atentia.

noisli.com
Noisli au mai multe tipuri de zgomot, dupa preferinte: pasarele, apa curgatoare, sine de tren, vant, furtuna, ploaie, etc. Se pot asculta individual sau se pot combina.
Preferatul meu e sunetul de sine de tren. Il ascult individual, nu il combin cu altceva. Nu stiu exact de ce imi place atat de mult, poate pentru ca imi aduce aminte de copilarie, dar ma calmeaza si ma ajuta sa ma concentrez, chiar mascheaza foarte bine pana si discutiile colegilor cu voci groase aflati la 2-3 metri de mine.

Alte site-uri pentru neutralizarea zgomotelor de fundal

O prietena mi-a mai dat si alte site-uri de genul asta, ca de exemplu:
http://www.calm.com/ – un site mai mult concentrat pe meditatie, unele au si muzica din asta pasnica
http://www.rainymood.com/ – pentru iubitorii de muzica in combinatie cu sunet de ploaie
http://horrorli.fps.hu/ – pentru iubitorii de sunete horror si suspans :))

Voi mai stiti si alte site-uri pentru neutralizarea zgomotelor de fundal?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.