by

Cum devin sofer Uber?

Dupa cum stiti, Uber s-a lansat pe 25 februarie in Bucuresti! Momentan sunt foarte putini soferi, dar in mod cert li se vor alatura multi altii in curand, iar experienta este foarte placuta! Si castigurile decente, sau cel putin asa zic soferii Uber din Paris.

Ce este Uber?

Uber este o aplicație de smartphone care permite utilizatorilor să caute, să solicite și să găsească în siguranță o călătorie convenabilă în oras, prin atingerea unui singur buton. Compania din San Francisco și-a început operațiunile în 2010 și este acum prezentă în peste 292 orașe la nivel global – acum inclusiv în București.

Daca doresti sa fii sofer Uber, e foarte simplu:

1) Creaza-ti cont pe https://partners.uber.com/drive/

2) Fa rost de Cazierul Judiciar:

Cererea se face la orice secție de poliție din București care are ghișeu de cazier judiciar (chiar dacă nu ești din București) și se eliberează pe loc de obicei, sau în maxim 3 zile lucrătoare; Găsești cererea la secție sau aici: http://www.politiaromana.ro/files/pages_files/ANEXA_22_cerere_certificat_persoana_fizica.pdf; Trebuie să ai la tine actul de identitate (carte de identitate, buletin, pașaport, etc); Ai nevoie de un timbru fiscal în valoare de 2 RON (de la poștă); Ai nevoie de chitanța prin care faci dovada achitării taxei de eliberare a cazierului judiciar, în valoare de 10 RON (se poate plăti la trezoreria statului sau la poștă, însă la poștă vei plăti 15 lei).

3) Fa rost de Certificatul de cazier auto și puncte de penalizare:

Cererea se poate depune:

 • Dacă ai permis de conducere obținut în București: La Brigada de Poliție Rutieră București, Str. Logofăt Udriște nr. 9-15, Sector 3, de luni până vineri între orele 9-17.
 • Dacă ai permis de conducere în alt județ: La secția de poliție rutieră județeană, unde ai domiciliul și permisul de conducere; Prin poștă, trimițând cererea semnată, o copie după buletin și o copie după cartea de identitate, la adresa secției locale de poliție pe raza căreia ai domiciliul și permisul de conducere.

Trebuie să completezi cererea (se găsește la secție sau aici: https://www.scribd.com/doc/151901404/Cerere-Cazier-Auto) pentru adeverință în ceea ce privește abaterile de circulație. Dacă ți se cere acest lucru, fă cererea pentru ultimii 5 ani (numărul maxim). Trebuie să ai la tine copii după permisul de conducere și după cartea de identitate. Cazierul nu costă nimic și se eliberează în 10 zile lucrătoare sau mai mult dacă faci cererea prin poștă (dacă te duci personal să o ridici, trebuie să te întorci la secția unde ai făcut cererea în 10 zile lucrătoare).

4) Intră în contul tău Uber și încarcă următoarele documente scanate:

Cartea de identitate; Permis de conducere; Cazierul juridic; Cazierul auto (al punctelor de penalizare); RCA-ul valabil al mașinii cu care vrei să te înscrii; Talonul mașinii cu care vrei să te înscrii.

5) Asteapta confirmarea Uber Romania. Cel mai probabil urmeaza sa primesti un telefon cu aplicatia Uber Driver pre-instalata. O vei folosi ca sa primesti comenzi.

Care sunt criteriile pentru a deveni partener Uber?

 • Să ai 21 ani împliniți;
 • Să ai categoria B obținută de cel puțin 1 an;
 • Mașina să nu fie mai veche de 10 ani (anul producției să fie minim 2005) și să fie cu 4 sau 5 uși;
 • Să ai cazierul judiciar fără înscrieri;
 • Numărul de puncte de penalizare din cazierul auto pe ultimii 5 ani să fie zero sau foarte mic.

De ce ai vrea să te alături Uber?

 • Devii șofer partener Uber România și te poți califica pentru bonusul de înscriere de 400 RON;

 • Nu ai șefi, nu ești blocat într-un birou toată ziua, conduci cât vrei și cât ai nevoie, nu există un program fix.

Bafta si multa grija in trafic!!!

14 comentarii


 1. // Răspunde

  Ce marci de masini sunt acceptate pe platform UberX Bucuresti? Multumesc


  1. // Răspunde

   Buna Silviu. Daca te duci pe platforma Uber Partners la sectiunea CARS https://partners.uber.com/vehicles/new o sa vezi ca sunt foarte multe vehicule acceptate. In principiu orice masina este acceptata atata timp cat anul de fabricatie este dupa 2005. Acum ideea este ca daca inscrii o masina intr-o stare proasta, vei avea si rating-uri pe masura. Pune-te in locul unui eventual client si intreaba-te: Oare eu cum m-as simti in masina asta?


 2. // Răspunde

  Buna Cristina,
  Este vreo problema daca permisul de conducere este din UK ?
  Multumesc,


  1. // Răspunde

   buna! nu cred ca e o problema ca permisul e din alta tara, dar nu cred ca ai cazier auto RO decat daca esti inregistrat in RO cu permisul. poti sa vezi ce reguli sunt la uber UK, s-ar putea sa poti sa iei de acolo cazierul auto relevant.


 3. // Răspunde

  Bună cristina, du deja mi-am făcut cont , am atașat permisul, buletinul, talonul, mai puțin cazierul dat încă nu am fost contactat de nimeni
  Plata către mine ca sofer uber Cum se va face???


  1. // Răspunde

   Buna Mihai, Trebuie sa faci la fel si cu cazierul, nu te vor suna ei, din cate stiu eu. Vezi in cont, ca e a patra optiune.


 4. // Răspunde

  Buna ziua,pentru ce activitate imi trebuie cazierul auto….ma refer la ce anume trec in cererea de eliberare a cazierului auto….este o rubrica acolo de genul–Aceasta adeverinta imi este necesara pentru obtinerea atestatului profesional pentru activitatea de_____________


  1. // Răspunde

   Buna. Cred ca poti trece ceva de genul „activitate sofer” sau ceva de genul asta. Nu trebuie specificat Uber, cred…


 5. // Răspunde

  Buna Cristina.

  Am o intrebare o sa doresc sa deveni Sofer Uber,si rugamintea este cand ma duc sa eliberez un cazier la sectiunea pt ce imi este nevoi sa fie eliberat ce anume trec

  ex; ( Solicit eliberarea unui certificat de cazier judiciar, acesta fiindu-mi necesar pentru……………………………………..)

  Va multumesc!
  O zi buna!


 6. // Răspunde

  Si ma`s putea retrage oricand? sau daca exista vro zi in care nu as putea sa ies pe sosea ar exista vro penalizare?


 7. // Răspunde

  Pe când uber și în alte orașe? Galati, mai exact.


 8. // Răspunde

  Interesant de știut mașină trebuie sa fie proprietate sau Nu contează ?


  1. // Răspunde

   Trebuie să ai o oarecare frecventa săptămânală sau lunara ?
   SRL obligatoriu trebuie sa fie plătitor de tva ?
   În cazul în care SRL nu este plătitor de TVA de poate colabora ?
   Mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.